Pstruh na citronech s bramborem zpět

Ingredience:
pstruh čerstvý / mražený1 kscitron2 kscibule1 ks
cherry rajčata dle potřebynové malé brambory ve slupce dle potřebypepř špetka
tymián špetkačesnek dle chuti
pstruh čerstvý / mražený 1 ks, citron 2 ks, cibule 1 ks, cherry rajčata dle potřeby, nové malé brambory ve slupce dle potřeby, pepř špetka, tymián špetka, česnek dle chuti

Příprava

Kod má rád ryby, určitě si přijde na své.

Ano, mám ráda letáky a akce a kupuji podle nich J Čerstvá ryba je čerstvá ryba, no ale ne vždy to jde. Hlavně ryby jsou bohaté na Omega 3 nenasycené mastné tuky, které jsou zdravé.

Pstruha omyjeme, vložíme do nádoby, kterou zalijeme vodou a vymačkáme celý citron. Přidáme již do nálevu pepř a tymián. Pstruha marinujeme cca 3 hodiny.

Dáme vařit brambory ve slupce, dáme pozor, abychom brambory nerozvařili. Doba varu je tedy dle velikosti brambor. Zde byla doba varu cca 15 minut, ale každý jak má rád tvrdost brambor.

Mezitím pstruha i s nálevem vložíme do pánve a dáme jej dusit pod pokličku. Dusíme, dokud se voda nevyvaří. Přidáme česnek, rajce, cibulku a pstruha necháme dojít, hlídáme, aby se nepřipekl. Kdo má rád, přidá si kapku oleje.

2014-03-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI