Pstruh na citronu, tymiánu s bramborovo-špenátovou pěnou na cibulce s rýžovo-kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebypstruh1 kscitron1/2 ks
sůl dle chutitymián pár větviček
Bramborovo-špenátová pěna:
brambory2 - 3 kscibule1/2 ksmražený listový špenát Bonduelle1 - 2 plátky
rýžovo-kokosové mléko dle chutisůl dle chutighí dle potřeby
olivový olej dle potřeby, pstruh 1 ks, citron 1/2 ks, sůl dle chuti, tymián pár větviček, brambory 2 - 3 ks, cibule 1/2 ks, mražený listový špenát Bonduelle 1 - 2 plátky, rýžovo-kokosové mléko dle chuti, sůl dle chuti, ghí dle potřeby

Příprava

Rybičky máme moc rádi a snažíme si je dopřát pravidelně. Nejraději připravuji lososa, který je bez kostí, ale rozhodně se kvůli tomu nehodlám ochudit o ostatní druhy ryb a už vůbec ne o pstruha.
Jedna z našich nejoblíbenějších úprav je právě tato, používám ji na většinu ryb a je prostě nejlepší, sůl, citron a tymián je prostě klasika, která nikdy nezklame. Vím, že by se lépe vyjímala na fotce celá ryba, ale já si ji rozhodně nechtěla nechat vystydnout a jelikož syn ještě spal a bylo zapotřebí kosti pečlivě vybrat, objektem focení se stala právě jeho porce.

Pstruha očistíme, omyjeme, rybu nasolíme zevnitř i zvenku, poctivě pokapeme citronem, přidáme pár větviček tymiánu, přikryjeme alobalem, dáme do lednice a necháme 3 hodiny odpočinout.

Využijeme času, který máme a připravíme si přílohu.

Oloupeme si brambory, rozkrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím si na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, osolíme, rozmixujeme, přidáme uvařené, scezené brambory a rozmixujeme. Dle potřeby přilijeme rýžovo-kokosové mléko a vyšleháme do hladké pěny, dosolíme a metličkou do horké pěny všleháme změklé Ghí.

Po třech hodinách vyjmeme pstruha z lednice, rozehřejeme si pánev společně s olivovým olejem a rybu pozvolna dozlatova opečeme.
Podáváme s připravenou přílohou.

Dobrou chuť.

2016-06-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI