Rajčatová omáčka na bylinkách, červeném víně a Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebycibule1 ksšalotka1 ks
plechovka rajčat - kousky Bio Alnatur240 gočištěná cuketa1/2 ksčesnek1 stroužek
červené víno100 mlbazalka dle chutitymián dle chuti
himalájská sůl dle chutitřtinový cukr1 lžícejáhly60 g
České Ghíčko dle potřeby, cibule 1 ks, šalotka 1 ks, plechovka rajčat - kousky Bio Alnatur 240 g, očištěná cuketa 1/2 ks, česnek 1 stroužek, červené víno 100 ml, bazalka dle chuti, tymián dle chuti, himalájská sůl dle chuti, třtinový cukr 1 lžíce, jáhly 60 g

Příprava

Některé dny si ráda maso odpustím a dnes byl právě jeden z nich. Lákala mě mlsná na rajčátka a čerstvé bylinky jsem právě dostala a toho se musí prostě využít.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájenou cuketu, česnek, rajčata, chvíli prohřejeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bylinky a osolíme. Vaříme do změknutí, v případě potřeby přisladíme třtinovým cukrem. Podáváme s jáhličkami.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

2016-01-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI