Rajčatový salát s cizrnou zpět

Ingredience:
cizrna (celkem 400g i s nálevem)240 g (1 konzerva)cherry rajčata200 gstřední červená cibule1/2 ks
chilli paprička1 kscitron - šťáva1/2 ksmát1/2 hrsti
bazalka + menší na ozdobu3 velké listyfeta100 golivový olej3 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
cizrna (celkem 400g i s nálevem) 240 g (1 konzerva), cherry rajčata 200 g, střední červená cibule 1/2 ks, chilli paprička 1 ks, citron - šťáva 1/2 ks, mát 1/2 hrsti, bazalka + menší na ozdobu 3 velké listy, feta 100 g, olivový olej 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes mám pro vás recept na snadný a rychlý salát. Díky cizrně je dost sytý, a proto ho dělám jako salát - jídlo. Třeba k večeři. Když použijete už konzervovanou cizrnu, je to rychlovka, kterou uděláte za pár minut po příchodu z práce, jako já.

Jako většina salátů, i tenhle má velmi snadný postup. 

Konzervu cizrny slijte a dejte do mísy. Přidejte přepůlená cherry rajčata, pokrájenou chilli papričku, posekanou mátu s bazalkou, cibuli pokrájenou na tenké proužky a rozdrobenou fetu. 

Připravte zálivku smícháním oleje a citronové šťávy. Trošku osolte a opepřete. Zálivkou zalijte salát a opatrně promíchejte. 

Rozdělte na talíře a ještě dozdobte lístky bazalky.

2018-02-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI