Ratatouille

zpět
Ratatouille
Ingredience:
velká zralá rajčata3 kslilek1 ksvelká cuketa1 ks
velké papriky (červené nebo žluté)2 kskrájená rajčata1 plechovkačervená cibule1 ks
česnek3 stroužkyolivový olej1 lžícečerné olivy dle chuti
čerstvá bazalka hrstsůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
sušený rozmarýn dle chuti
velká zralá rajčata 3 ks, lilek 1 ks, velká cuketa 1 ks, velké papriky (červené nebo žluté) 2 ks, krájená rajčata 1 plechovka, červená cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, olivový olej 1 lžíce, černé olivy dle chuti, čerstvá bazalka hrst, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, sušený rozmarýn dle chuti

Příprava

Ratatouille je vlastně takové francouzské "lečo". Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukážu, jak ho dělám já.

Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.

2017-09-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI