Rizoto s lososem a hráškem zpět

Ingredience:
zmražený hrášek150 gzeleninový vývar1 llosos400 g
pórek1 ksčesnek2 stroužkymalá cibule1 ks
olivový olej1 lžícetymián3 snítkyrýže na rizoto (carnaroli nebo arborio)250 g
máslo1 lžícekůra a šťáva z chemicky neošetřeného citronu dle chutihladkolistá petržel1/2 svazku
sůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
zmražený hrášek 150 g, zeleninový vývar 1 l, losos 400 g, pórek 1 ks, česnek 2 stroužky, malá cibule 1 ks, olivový olej 1 lžíce, tymián 3 snítky, rýže na rizoto (carnaroli nebo arborio) 250 g, máslo 1 lžíce, kůra a šťáva z chemicky neošetřeného citronu dle chuti, hladkolistá petržel 1/2 svazku, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

 K příležitosti Food Revolution Day jsem dostala možnost, vyzkoušet novou kuchařku od Jamieho studentky Kerryan Dunlop MOJE RODINNÁ KUCHAŘKA. 
Knížka se bude líbit všem, kdo mají rádi jednoduchá jídla z dostupných surovin, rychle hotová, ale s nápadem a skvělou chutí. Knížka je rozdělena do pěti kapitol. Snídaně, Svačinky & rychlovky, Vaření ve velkém, Čas na večeři a Přílohy.
Postup:
  • Hrášek dejte do cedníku a přelijte ho vroucí vodou, aby rozmrzl. Dejte ho stranou. Vývar dejte do hrnce, přiveďte do mírného varu, vložte do něj lososa a na středním plameni ho mírně pošírujte asi 12 minut.
  • Mezitím nadrobno nakrájejte pórek, česnek a cibuli a dejte je s olejem a lístky tymiánu do silnostěnného hrnce na střední plamen. Smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezvláční, ale nezačne se ještě zabarvovat, pak přidejte rýži a dobře promíchejte. Děrovanou naběračkou vyndejte z vývaru lososa a nechce ho stranou na talíři. K rýži postupně po naběračkách přilévejte vývar. Vždy počkejte, až se vsákne a přilijte další naběračku. Stále míchejte. Vývar přilévejte asi 20 minut nebo dokud nebude rýže uvařená. Je možné, že nebudete potřebovat všechen vývar (podle kuchařky), ale já ho potřebovala všechen.
  • Jakmile bude mít rizoto tu správnou, krémovou konzistenci, sundejte kastrol z plamene, přidejte na kousky nakrájené rybí maso, hrášek, máslo a citronovou kůru a podle své chuti zakápněte citronovou šťávou. přidejte posekané listy petržele, podle chuti osolte a opepřete a dobře zamíchejte. kastrol přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty odpočívat.
2015-06-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI