Rukolový salát s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a syrovátkovým sýrem zpět

Ingredience:
rukola velká hrstlisty medvědího česneku hrstsušená rajčata5 ks
syrovátkový sýr100 gšalotka1 kscitronová šťáva dle chuti
olej z vlašských ořechů2 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
rukola velká hrst, listy medvědího česneku hrst, sušená rajčata 5 ks, syrovátkový sýr 100 g, šalotka 1 ks, citronová šťáva dle chuti, olej z vlašských ořechů 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Medvědí česnek už má sice svoji hlavní sezónu za sebou, ale pokud jste si udělali zásoby stejně jako já, můžete si jeho skvělou chuť užívat po celý rok. Takový salát s rukolou a sušenými rajčátky doplněný o jemný syrovátkový sýr je vážně dobrota!! 

Rukolu důkladně propláchneme a očistíme od případných zbytků hlíny a kamínků. V míse jí promícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, šalotkou nakrájenou na tenká kolečka, oříškovým olejem a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme do salátu syrovátkový sýr, který nakrájíme na menší kostičky nebo jen nedbale natrháme. 
Pro zvýraznění chutí můžeme salát ještě dochutit solí a čerstvě mletým pepřem.

2016-06-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI