Rybí prsty obalené v quinoe zpět

Ingredience:
treska450 ghladká mouka100 gsůl1 lžička
sušené koření (pažitka, petrželka, libeček)1 lžičkavejce2 ksmléko2 lžíce
vařená tříbarevná quinoa300 g
Jogurtový dip:
bílý jogurt1/2 kelímkuokurka1/4 ksnasekaná petrželka1 lžíce
treska 450 g, hladká mouka 100 g, sůl 1 lžička, sušené koření (pažitka, petrželka, libeček) 1 lžička, vejce 2 ks, mléko 2 lžíce, vařená tříbarevná quinoa 300 g, bílý jogurt 1/2 kelímku, okurka 1/4 ks, nasekaná petrželka 1 lžíce

Příprava

Rybu se do našeho jídelníčku snažím zařazovat minimálně jednou týdně. Aby nám však nezevšednila, je třeba si trochu pohrát s její úpravou. Dnes jsem zvolila jednoduchý, ale ve výsledku efektivní způsob, a to její obalení v quinoi. Hned tím ryba získala na zajímavosti a s chutí jsme se do ní pustili.

Troubu předehřejte na 180 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a koření, v další prošlehejte vejce a mléko. Do třetí vsypte uvařenou quinou. Rybu nakrájejte na malé obdélníky (podobné jako rybí prsty) a obalujte v mouce, pak ve vajíčku a v quinoe. Rybí prsty dejte na plech, vyložený pečící folií a pečte cca 30 minut.

Mezitím si připravte dip. Do misky dejte bílý jogurt, přidejte najemno nasekanou petrželku a najemno nasekanou okurku, osolte. Rybí prsty podávejte s dipem.

2016-03-02 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte 16 kousků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI