Rychlá večeře z jednoho pekáčku s žampiony a bylinkami zpět

Ingredience:
vepřové medailonky600 gmalé žampiony2 hrstibrambory1 kg
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
čerstvé bylinky dle chuti
Marináda:
olej5 lžicvoda5 lžicolej5 lžic
plnotučná hořčice2 lžícesojová omáčka2 lžícerajský protlak2 lžíce
kečup2 lžícesušený česnek1 lžičkasušený tymián1 lžička
mletý pepř1/2 lžičkyrozmarýn1/2 lžičky
vepřové medailonky 600 g, malé žampiony 2 hrsti, brambory 1 kg, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, čerstvé bylinky dle chuti, olej 5 lžic, voda 5 lžic, olej 5 lžic, plnotučná hořčice 2 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, rajský protlak 2 lžíce, kečup 2 lžíce, sušený česnek 1 lžička, sušený tymián 1 lžička, mletý pepř 1/2 lžičky, rozmarýn 1/2 lžičky

Příprava

Dnes rychlovka, zcela jednoduchá na přípravu. Tyto rychlovky z jednoho pekáčku máme asi rádi úplně všichni, protože prostě šetří náš čas.

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150 - 200 ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéct.

2017-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI