Rýže s hovězím masem a zeleninou zpět

Ingredience:
rýže Basmati200 ghovězí maso zadní250 gpřepuštěné máslo Ghí1 lžička
střední cibule1 kspórek1/2 ksmrkev1 ks
sýr (parmazán, gouda, eidam) dle chutibylinková sůl dle chutipepř dle chuti
rýže Basmati 200 g, hovězí maso zadní 250 g, přepuštěné máslo Ghí 1 lžička, střední cibule 1 ks, pórek 1/2 ks, mrkev 1 ks, sýr (parmazán, gouda, eidam) dle chuti, bylinková sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Lednové číslo magazínu Na skok v kuchyni je plné rad, jak se vypořádat s kily navíc. Zde mám pro vás vynikající dietní jídlo, které si můžete bez výčitek dopřát.

  1. Do tlakového hrnce nalijeme zhruba 1 a ½ litru vody, kterou osolíme, vložíme maso a zhruba 1 hodinu vaříme pod tlakem.
  2. Mezitím si připravíme podle návodu na obalu rýži.
  3. V pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibulku.
  4. Pórek si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupanou mrkev na nudličky julienne.
  5. Když je cibule zlatavá, přidáme pórek a po několika minutách i mrkev. Vše zlehka osmahneme a dochutíme bylinkovou solí a pepřem.
  6. Tlakový hrnec opatrně otevřeme a vyndáme z něj vařené maso, které si nakrájíme na drobné kostičky. Vývar z masa můžeme zamrazit a použít v jiném receptu.
  7. Do zeleniny přidáme nakrájené maso a rýži a smícháme dohromady. Podáváme s nastrouhaným sýrem (v dietní verzi například se sýrem Madeland Fitness 10%).
2017-01-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI