Salát s pečenými rajčátky, tuňákem a mozzarellou zpět

Ingredience:
filé z tuňáka Calvo v olivovém oleji1 balení (200 g)menší cuketa1 kscherry rajčátka dle potřeby
mozzarella1 baleníolivový olej trochuhrubozrnná mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetkačerstvá bazalka dle chuti
filé z tuňáka Calvo v olivovém oleji 1 balení (200 g), menší cuketa 1 ks, cherry rajčátka dle potřeby, mozzarella 1 balení, olivový olej trochu, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, čerstvá bazalka dle chuti

Příprava

A máme tady opět salát, tentokrát ve středomořském stylu. Teď v létě se budou na mém blogu objevovat častěji, protože co jiného si v létě připravit k obědu nebo k večeři, než lehký a osvěžující salátek. Pečená rajčata miluji a mohla bych je jíst jen tak samotné. V salátu krásně doplňují chuť tuňáka a mozarelly. A pokud do něho přidáte navíc ještě grilovanou cuketu a čerstvě nasekanou bazalku, vykouzlíte úžasný salát, který si budete chtít připravovat znova a znova.

Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou. 

2015-09-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI