Salát z teplé zeleniny a červené čočky zpět

Ingredience:
červená čočka50 gstřední mrkev2 ksceler2 řapíky
cibule1/4 ksčesnek1 stroužektřtinový cukr špetka
sůl dle chutipepř špetkamáslo kousek
petrželka hrstmalá chilli paprička1 ksmalý srdíčkový salát1 ks
červená čočka 50 g, střední mrkev 2 ks, celer 2 řapíky, cibule 1/4 ks, česnek 1 stroužek, třtinový cukr špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, máslo kousek, petrželka hrst, malá chilli paprička 1 ks, malý srdíčkový salát 1 ks

Příprava

Saláty mám moc ráda. Jak ty, jen z nakrájené zeleniny a dresingu, tak i ty které jsou tepelně upravené. Saláty si člověk může dát jen tak samotné nebo je použít jako lehčí variantu přílohy. Tento salát z teplé zeleniny je plný barev a chutí a skvěle se hodí pro nadcházející jarní dny.

Čočku uvaříme dle návodu na obalu. Vaříme cca 5 minut. Scedíme a dáme stranou. Nakrájíme si mrkev a celer na přibližně stejné kostičky (čím menší, tím lepší). Na másle si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, kterou zesklovatíme a pak přidáme prolisovaný česnek. Do směsi cibule a česneku přidáme nakrájenou mrkev a opékáme cca 5 minut. Přidáme špetku cukru a ještě chvíli opékáme. Pak přidáme nakrájený celer a opět opékáme. Nakonec přidáme červenou čočku a nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Směs osolíme a opepříme. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku a srdíčkový salát. Podáváme jako samostatný teplý salát nebo jako přílohu.

2016-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI