Schované žampiony zpět

Ingredience:
nahrubo nastrouhané čerstvé žampiony500 dkgcelá vejce3 ksstrouhanka6 lžic
hladká mouka3 lžícemléko150 mlsušený česnek2 lžíce
drcený kmín1 lžičkapepř1/2 lžičkymedvědí česnek2 lžíce
koření Adžika1 - 2 lžícesůl dle chutiolej na smažení
strouhanka na obalení
nahrubo nastrouhané čerstvé žampiony 500 dkg, celá vejce 3 ks, strouhanka 6 lžic, hladká mouka 3 lžíce, mléko 150 ml, sušený česnek 2 lžíce, drcený kmín 1 lžička, pepř 1/2 lžičky, medvědí česnek 2 lžíce, koření Adžika 1 - 2 lžíce, sůl dle chuti, olej na smažení, strouhanka na obalení

Příprava

Jestli narazíte v lese na hříbky, klidně je použijte místo žampionů....

Všechny suroviny spojíme v míse, až vznikne hutnější hmota a osolíme a necháme 10 minut odležet v lednici. Pak navlhčenýma rukama tvoříme koule o průměru asi 6 cm. Obalíme je ve strouhance a smažíme ve středně ohřátém oleji, který sahá do dvou třetin žampionových koulí.

Po usmažení pokládádme na papírovou utěrku nebo ubrousek. Podáváme s bramborovu kaší, brambory, pečivem.

Poznámka
Do směsi můžeme přidat šunku, šunkový salám, slaninku, tvrdý sýr i nasekanou petrželku nebo kousek pórku. Menší kuličky lze nabídnout i studené jako pohoštění k vínu nebo pivu se studenou omáčkou. Místo žampionů vyzkoušejte hříbky nebo jiné houby.

Pokud nemáme chuť na smažené, vymažeme formu na biskupský chlebíček, vysypeme ji strouhankou a houbovou směs pečeme v troubě. V polovině pečení můžeme vrchní část poypat třemi lžícemi strouhanky lehce pokapat máslem, případně místo strouhanky ke konci pospyat sýrem.

2014-09-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI