Segedínský guláš zpět

Ingredience:
vepřová krkovicecca 900 gvelká cibule1 ksbobkový list4 ks
saturejka4 snítkysladká paprika5 lžicvodacca 1 l
kysané zelícca 700 gdrcený kmín dle chutisůl dle chuti
syrové batáty200 gsmetana na vaření200 mlsójová smetana50 ml
olej dle potřebyocet dle chuti
vepřová krkovice cca 900 g, velká cibule 1 ks, bobkový list 4 ks, saturejka 4 snítky, sladká paprika 5 lžic, voda cca 1 l, kysané zelí cca 700 g, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, syrové batáty 200 g, smetana na vaření 200 ml, sójová smetana 50 ml, olej dle potřeby, ocet dle chuti

Příprava

Ve spíži jsem našla zastrčenou sklenici s domácím kysaným zelím, a protože manžel miluje klasickou kuchyni, byla volba na dnešní oběd jasná. Ale i taková klasika jako segedínský guláš se dá udělat tak trochu jinak. Do základu jsem přidala skvělou bylinku (saturejku), k zahuštění jsem použila batáty a klasickou smetanu doplnila smetanou sójovou. Najednou známá klasika se proměnila v něco nového a velmi příjemného.

Nejprve si očistíme maso. Nakrájíme si jej na větší kostky. Maso poté osolíme a okmínujeme. Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej a na něm si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, až bude mít zlatohnědou barvu. Poté přidáme bobkový list, saturejku a maso, které opečeme. Poté maso zaprášíme paprikou, krátce osmahneme (po dobu kdy zasmahneme papriku, snížíme plamen), zalijeme vodou a necháme cca 1 hodinu pozvolna dusit.
Jakmile je maso měkké tak přidáme zelí a najemno nastrouhané batáty a vaříme dále cca 10 minut. Na závěr zjemníme smetanou (klasickou + sójovou) a podle potřeby ještě dosolíme či okyselíme octem. Podáváme např. s karlovarským knedlíkem.

2016-04-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI