Šmakoun štíhlé nudle s rajčatovo-cuketovou omáčkou na červeném víně

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebyočištěná a oloupaná cuketa100 gjarní cibulka2 ks
bobkový list2 ksnové koření3 kuličkyModrý Portugal200 ml
rajčatová šťáva Bio200 ghimalájská sůl dle chutitřtinový cukr nebo jablíčko dle chuti
Příloha:
olivový olej dle potřebyŠmakoun štíhlé nudle1/2 baleníčesnek1 stroužek
čerstvá bazalka2 - 3 lístečkysůl dle chuti
České Ghíčko Bio dle potřeby, očištěná a oloupaná cuketa 100 g, jarní cibulka 2 ks, bobkový list 2 ks, nové koření 3 kuličky, Modrý Portugal 200 ml, rajčatová šťáva Bio 200 g, himalájská sůl dle chuti, třtinový cukr nebo jablíčko dle chuti, olivový olej dle potřeby, Šmakoun štíhlé nudle 1/2 balení, česnek 1 stroužek, čerstvá bazalka 2 - 3 lístečky, sůl dle chuti

Příprava

Snadný rychlý oběd, který se hodí, když spěcháte, ale zároveň si chcete pochutnat a to hravě a zdravě bez výčitek.
Šmakoun Štíhlé nudle je specifickou podobou Šmakouna v podobě „špaget či nudlí“. Je to jediná přílohová potravina na bázi bílkoviny nikoli sacharidů. Mají až 5x nižší obsah sacharidů a 2,5x nižší energetickou hodnotu. Dokonalá příloha pro každého, kdo se snaží zhubnout, ale rovněž tuto přílohu mohou využít lidé, kteří dbají o svůj zdravý životní styl.

Na Ghí orestujeme nasekanou jarní cibulku, přidáme pokrájenou cuketu, prohřejeme, přilijeme rajčatovou šťávu, krátce promícháme a podlijeme červeným vínem, přidáme nové koření, bobkový list a za občasného míchání povaříme do změknutí cukety. Vyjmeme koření, rozmixujeme zeleninu dohladka a dochutíme třtinovým cukrem nebo nastrouhaným jablíčkem. Pokud se rozhodnete dosladit jablíčkem, přidejte jej dřív, ještě před mixováním, jinak jej budete muset ještě krátce povařit. Mezitím si připravíme šmakoun štíhlé nudle, které zalijeme vodou, nudle se nám od sebe hezky oddělí. Na pánev si nalijeme olivový olej, přidáme scezené štíhlé nudle, prolisovaný česnek a bazalku, kterou si lehce natrháme, krátce orestujeme směs nudlí, česneku a bazalky, podáváme společně s připravenou omáčkou. Při servírování můžeme ozdobit bazalkou.

2016-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI