Smažené kalamáry s chilli a vločkovou solí zpět

Ingredience:
kalamáry (tuba)300 gkukuřičná mouka2 lžícesemolinová mouka2 lžíce
sůl1 lžícemletá paprika1 lžičkaolej na smažení
chilli paprička na ozdobu1 ksjarní cibulka na ozdobu1 ksvločková sůl na ozdobu
kalamáry (tuba) 300 g, kukuřičná mouka 2 lžíce, semolinová mouka 2 lžíce, sůl 1 lžíce, mletá paprika 1 lžička, olej na smažení, chilli paprička na ozdobu 1 ks, jarní cibulka na ozdobu 1 ks, vločková sůl na ozdobu

Příprava

Skvělý a rychlý recept, ke kterému mne inspiroval můj oblíbený foodblogger Donal Skehan.

Tuby si důkladně propláchneme a nakrájíme na tenká kolečka (zhruba 1 cm vysoká). V míse smícháme kukuřičnou mouku, semolinovou mouku, sůl a papriku. Kalamáry v této směsi postupně obalujeme. Mezitím si ale už rozpálíme na plotně olej na smažení. Smažte raději v menším hrnci, ale dejte větší množství oleje, aby se kalamáry prosmažily důkladně ze všech stran najednou. Dobu smažení nelze určit přesně, smažíme dozlatova, trvá to přibližně 2-3 minuty. Kalamáry pokládáme na papírovou utěrku, aby jsme z nich dostali přebytečný olej.

Na ozdobu si nakrájíme chilli papričku a jarní cibulku (najemno a našikmo). Kalamáry servírujeme například na břidlicovém prkénku a posypeme nakrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou. Nakonec ještě posypeme vločkovou solí.

2015-10-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI