Špaldová pizza s rukolou a parmezánem zpět

Ingredience:
špaldová mouka2 hrnekolivový olej1/2 lžícevlažná voda1/2 hrnku
sůl špetkarukola dle chutipassata di pomodoro dle potřeby
prosciutto pár plátkůparmezán dle chutisušená rajčata (vločky) dle chuti
BIO extra panenský olivový olej Oliva Gourmet trochu
špaldová mouka 2 hrnek, olivový olej 1/2 lžíce, vlažná voda 1/2 hrnku, sůl špetka, rukola dle chuti, passata di pomodoro dle potřeby, prosciutto pár plátků, parmezán dle chuti, sušená rajčata (vločky) dle chuti, BIO extra panenský olivový olej Oliva Gourmet trochu

Příprava

Neznám člověka, který by nemiloval pizzu. A víte, že takovou dobrou pizzu jako z pizzerie si můžete za pár minut připravit i doma? Kombinací je neskutečně mnoho. Já miluju pizzu s rukolou, parmezánem a kvalitním prosciuttem. Vše je nakonec zakápnuto BIO extra panenským olivovým olejem od Oliva Gourmet. Olej má vynikající chuť a já jsem si ho prostě zamilovala. Tak jdeme na to.

V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte. Vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Papír pokapeme trochou oleje a rukou na plechu vytvarujeme z těsta tenkou placku. Těsto pak pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 minut. Toto je základ na nekynuté těsto. Mě osobně se osvědčilo nejprve upéct samotný korpus, který pak ozdobím svými oblíbenými ingrediencemi. Takto ozdobený korpus už znovu nepeču. Na závěr vše zakápneme panenským olivovým olejem a můžeme podávat.

2015-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI