Špenátové špaldoto s brynzou zpět

Ingredience:
špaldové kroupy1 šálekcibule1 ksčesnek2 stroužky
čerstvý špenát200 gsůl dle chutipepř špetka
citron dle chutiGhí dle potřebybrynza100 g
špaldové kroupy 1 šálek, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, čerstvý špenát 200 g, sůl dle chuti, pepř špetka, citron dle chuti, Ghí dle potřeby, brynza 100 g

Příprava

Špalda je starý druh pšenice, který je pro naše zdraví mnohem příznivější než současná forma pšenice, kterou najdeme v dnešní době téměř ve všech regálech obchodů. Špalda má mnohem výraznější, až oříškovou, chuť, obsahuje velké množství vlákniny, bílkovin, je lehce stravitelná a dává se do spojitosti se stimulací imunitního systému. 
Ze špaldové mouky peču velmi často (mnoho receptů najdete v albech), ráda jí ale používám i ve formě krup, ze kterých mám úplně nejradši "rizoto" špaldoto. To musíte vyzkoušet taky!!

Špaldové kroupy propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě do změknutí. Když jsou kroupy téměř měkké, pustíme se do přípravy špenátu. Zabere to opravdu jen chviličku, nechceme špenát zavraždit dlouhým dušením! Nakrájíme si na jemno cibulku a česnek a necháme je lehce orestovat na pánvičce s rozpáleným ghí. Ve chvíli kdy začne česnek krásně vonět, přidáme na pánev špenát, zmírníme plamen a necháme společně pouze prohřát. Bude to trvat opravdu chvilku, ve chvíli když začne špenát vadnout, vypneme sporák úplně a necháme dojít. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Mezitím se nám dovařily špaldové kroupy, které slijeme a vmícháme do nich špenát. Ochutíme citronovou šťávou a podáváme posypané čerstvou brynzou. Dobrou chuť

2016-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI