Špenátovo-bramborové noky bezlepkové zpět

Ingredience:
jáhlová mouka150 gvařené studené brambory350 gnasekaný čerstvý špenát2 lžíce
vejce1 kssůl dle chutiolivový olej nebo máslo dle potřeby
jemně strouhaný parmazán + na posypání2 lžícešťáva z 1/2 citronu dle chuticitronová kůra z chemicky neošetřeného citronu dle chuti
jáhlová mouka 150 g, vařené studené brambory 350 g, nasekaný čerstvý špenát 2 lžíce, vejce 1 ks, sůl dle chuti, olivový olej nebo máslo dle potřeby, jemně strouhaný parmazán + na posypání 2 lžíce, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu dle chuti

Příprava

Občas nezaškodí si jídlo trochu odlehčit a klasiku udělat tak trochu jinak. Noky se u nás dělají často a jsou oblíbené. Dnes jsme se rozhodla udělat bezlepkovou podobu noků a využila jsem špenát a parmazán, který jim dodal právě trochu té neobvyklosti. Mohou být jen jako příloha nebo pokud si jich naložíte o trochu víc i jako hlavní chod.

Nejprve si uvaříme brambory (ve vroucí vodě, vaříme cca 15 minut dle jejich velikosti). Necháme vychladnout a pak je oloupeme a najemno nastrouháme. Brambory promícháme s vajíčkem a se špenátem. Přidáme sůl a postupně přisypáváme jáhlovou mouku a nakonec přidáme dvě lžíce nastrouhaného parmazánu. Těsto propracujeme rukama a hned jej rozdělíme na 4 díly. Pracujte rychle, protože těsto při delším ležení řídne. Z každého dílu tvarujeme váleček, který rozkrájíme na kousky přibližně dva centimetry velké. Do každého kousku obtiskneme vidličku, kterou si máčíme ve studené vodě. Nočky vkládáme do vroucí, osolené vody a opatrně je ode dna promícháme. Jakmile vyplavou na hladinu, hned je děrovanou naběračkou vybíráme z vody ven a vkládáme do nádoby s olejem nebo rozpuštěným máslem promíchaným se šťávou z citrónu. Noky podáváme ještě horké, posypané parmezánem a dozdobené kůrou z citrónu. Můžeme přidat i pár omytých lístků čerstvého špenátu.

2016-11-08 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu mezinami.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI