Steak z tuňáka na bílém víně se zelenými fazolkami zpět

Ingredience:
steak z tuňáka2 ksbílé víno1-2 dclolivový olej2 lžíce
citrónový pepř špetkasůl špetkabylinky tymián a rozmarýn hrstka
bazalka hrstkaanglická slanina3-5 plátkůzelené fazolky2 hrsti
stroužek česneku1 ks
Příloha:
americké brambory
steak z tuňáka 2 ks, bílé víno 1-2 dcl, olivový olej 2 lžíce, citrónový pepř špetka, sůl špetka, bylinky tymián a rozmarýn hrstka, bazalka hrstka, anglická slanina 3-5 plátků, zelené fazolky 2 hrsti, stroužek česneku 1 ks, americké brambory

Příprava

Tuňák je super ryba z rodu makrelovitých. Je to jak u klasického hovězího, můžete si buďto propéct nebo nechat ala médium. Pozor však, ať maso nevysušíte. Je to pak věčná škoda.

Bylinky společně se solí, citronovým pepřem a troškou olivového oleje rozdrtíme v hmoždíři na konzistenci téměř pasty.
Poté přidáme další olivový olej a bílé víno v poměru zhruba 1:1 tak, abychom do marinády mohli ponořit oba steaky. Necháme marinovat alespoň několik hodin. 
Na pánvi naprudko opečeme tuňáka. Skutečně jen poměrně krátce, protože jinak má tendenci se vysušovat (doporučuje se nechat steak uvnitř částečně syrový, pokud to máte rádi).
Poté přiklopíme a necháme na teplém místě ještě odpočinout.
V pánvi zlehka opečeme slaninu, přidáme k ní fazolky (můžeme i česnek na plátky) a až obojí zezlátne, podlijeme troškou marinády. Vytvoří se pak chutná omáčka, která se spojí s vínem. 
Ten ještě dle chuti dosolíme a na talíři s ním přelijeme lehce odležený steak.
Jako přílohu jsem zvolila americké brambory, které jsem pekla v troubě na pečícím papíře.
 
 
 
 
 
2014-10-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI