Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, cukrem, tvrdým tvarohem, zakápnuté máslíčkem zpět

Ingredience:
švestk dle potřebybrambory500 ghrubá mouka + na podsypání150 g
vejce dle potřebysůl špetkamák dle chuti
moučkový cukr dle chutitvrdý tvaroh dle chutirozpuštěné máslo dle chuti
švestk dle potřeby, brambory 500 g, hrubá mouka + na podsypání 150 g, vejce dle potřeby, sůl špetka, mák dle chuti, moučkový cukr dle chuti, tvrdý tvaroh dle chuti, rozpuštěné máslo dle chuti

Příprava

Ano ano, pro změnu jedeme u nás doma na švestkách. Takže dnes k večeři jsme měli švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, tvarohem, cukrem a zakápnuté máslíčkem. A mám velkou radost, protože letos poprvé zachutnaly i Vendulce! Péťík je masožravec, takže u něj jsem bohužel neuspěla, ale třeba za rok se mu změní chutě, stejně tak jako Vendulce…

Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“. Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku. Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody. Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit. Jakmile vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme. Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.

2016-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI