Svíčková omáčka s jáhličkami zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyhovězí zadní maso200 gmrkev5 - 6 ks
petržel1 ksceler50 gnové koření dle chuti
bobkový list1 ksmandlové mléko Provamel150 mlcitron dle chuti
třtinový cukr dle chutijáhly dle potřebyvoda dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
Příloha:
jáhly dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, hovězí zadní maso 200 g, mrkev 5 - 6 ks, petržel 1 ks, celer 50 g, nové koření dle chuti, bobkový list 1 ks, mandlové mléko Provamel 150 ml, citron dle chuti, třtinový cukr dle chuti, jáhly dle potřeby, voda dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, jáhly dle potřeby

Příprava

Ze svíčkové mam respekt. Manželovo babička jí dělá nepřekonatelnou a peče ji v troubě. Jenže my si ji nemůžeme s Tomáškem dopřát je totiž se smetanou. Máme ji moc rádi, takže jsem ji zkusila udělat prostě po svém. No a výsledek? Nestíhala jsem dávat lžičky a měla jsem moc velkou radost, že mu chutná.

Maso omyjeme, osolíme, dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list, přiklopíme a pečeme na 220°C. Když je maso měkčí, přidáme pokrájenou zeleninu a opět pečeme do změknutí zeleniny. V případě potřeby podléváme vodou. Když je maso a zelenina měkká, vyjmeme maso a koření a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mandlové mléko, dokyselíme citrónem a v případě potřeby dosolíme, dosladíme.

Příloha:
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20 min.

Podáváme s jáhličkami, které vytvarujeme po uvaření do kuliček, ozdobíme petrželí.

2016-02-11 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 4 dětské porce.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI