Tagliatelle s vlašskými ořechy, pečeným česnekem a šalvějí zpět

Ingredience:
tagliatelle nebo jiný druh těstovin200 gvlašské ořech60 gčesnek1 palička
strouhanka1 lžíceolivový olej dle potřebynadrobno nasekané šalvějové lístky hrst
strouhaný sýr Gran Moravia dle potřebysůl dle chuti
tagliatelle nebo jiný druh těstovin 200 g, vlašské ořech 60 g, česnek 1 palička, strouhanka 1 lžíce, olivový olej dle potřeby, nadrobno nasekané šalvějové lístky hrst, strouhaný sýr Gran Moravia dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Když se řekne šalvěj, okamžitě se mi vybaví podzim. Je zvláštní, že v létě si na šalvěj skoro ani nevzpomenu, ale s příchodem chladného počasí ji při vaření využívám poměrně často. Šalvěj je skvělá k dochucování ryb, kuřecího masa nebo slaných koláčů. Výborné je také šalvějové máslo, které si můžete připravit např. k dýňovo-ricottovým nokům. Dnes mám pro vás recept na jednoduché, ale chuťově dokonalé jídlo. Kombinace těstovin, pečeného česneku s praženými oříšky, olivového oleje a šalvěje vás naprosto uchvátí.

Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25 - 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Upečené stroužky česneku vhoďte do mixéru, přidejte olivový olej a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou česnekovou pastu.

Vlašské ořechy vhoďte také do mixéru a několika pulsy je rozmixujte tak, aby si zachovaly jemně hrubou strukturu. Rozemleté ořechy vsypte na pánev, přidejte lžíci strouhanky a vše restujte, dokud směs nezačne vonět a hnědnout - cca 5 minut. Tagliatelle uvařte dle návodu. Jakmile jsou těstoviny uvařené, vodu slijte, přidejte česnekovou pastu, ořechovou drobenku, nadrobno nasekanou šalvěj a vše promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a před podáváním posypte nastrouhaným sýrem Gran Moravia.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-11-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI