Telecí karbanátky se sušenými rajčaty, bazalkou a parmazánem a tapenádou z peených paprik zpět

Karbanátky:
telecí maso500 gvepřový bok200 gsušená rajčata naložená v olivovém oleji100 g
bazalka hrstnastrouhaný parmazán1 - 2 lžícejarní cibulka1 - 2 ks
sůl dle chutipepř dle chutivejce1 ks
strouhanka1 lžíce
Tapenáda z pečených paprik:
papriky různých barev2 ksolivový olej90 gmáta8 lístků
sůl dle chutipepř špetka
telecí maso 500 g, vepřový bok 200 g, sušená rajčata naložená v olivovém oleji 100 g, bazalka hrst, nastrouhaný parmazán 1 - 2 lžíce, jarní cibulka 1 - 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vejce 1 ks, strouhanka 1 lžíce, papriky různých barev 2 ks, olivový olej 90 g, máta 8 lístků, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Jídla z mletého masa jsou u nás vítána. Hlavně proto, že si maso meleme doma a tak víme, co si do něj dáváme a je vždy čerstvé. Karbanátky jsem se tentokrát rozhodl udělat z telecího masa smíchaného s trochou vepřového a ozvláštněny o sušená rajčátka, bazalku a parmazán. Byla to dobrá volba, protože talíře byly rychle pěkně "vymetené". Vedle klasické bramborové kaše jsem udělala i tapenádu z pečených paprik, kterou máme moc rádi, je nejen krásně barevná, ale i moc dobrá.

Karbanátky:

Maso (telecí a vepřový bok) si nameleme a připravíme směs na karbanátky. V míse smícháme namleté maso, nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán, jarní cibulku, vejce a strouhanku. Dle chuti osolíme a opepříme. Ze směsi pak tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na pečící folii a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.

Tapenáda z pečených paprik:

Papriky omyjte a dejte je na gril. Na grilu je postupně otáčejte ze všech stran, slupka papriky by měla zčernat. Takže vždy, jak bude jedna strana téměř černá, papriku otočte na další stranu a pokračujte tak, dokud nebude paprika ze všech stran ogrilovaná dočerna.
Pokud nemáte gril, dejte papriky do zapékací mísy a na 10-15 minut je dejte péct do trouby, která je rozehřátá na 250 stupňů.
Když jsou papriky upečené či ogrilované, vložte je do mísy a tu zakryjte potravinovou fólií nebo talířem. Papriky se musí zapařit.
Mezitím nasekejte mátu nadrobno a dejte ji do misky. K mátě přidejte sůl, pepř, olivový olej. Vše důkladně promíchejte. Z mísy, kde jsou papriky, sejměte talíř či fólii a zbavte je slupky. Mělo by to jít krásně lehce, jak se zapařily. Očištěné papriky rozkrojte, zbavte je semínek a nakrájejte je nadrobno. Nakrájené papriky přidejte do mísy, kde máte připravenou zálivku. Vše důkladně promíchejte. Dle chuti ještě dosolte a dopepřete.

2016-02-04 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 10 karbanátků.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI