Telecí řízek s bramborovou kaší a rajčatovým salátkem zpět

Ingredience na řízek:
telecí řízky2 plátkyhladká mouka1 hrstkavejce2 ks
strouhanka1 hrstkasůl1 špetkapepř1 špetka
olej na smažení3 dcl
Na kaši:
brambory500 grozpuštěné máslo2 lžícehorké mléko2 dcl
sůl1 špetkapepř1 špetka
Rajčatový salátek:
rajčata1 hrstjarní cibulka1 svazečekolej2 lžíce
ocet2 lžícesůl1 malá lžičkacukr2 lžíce
pepř1 špetka
telecí řízky 2 plátky, hladká mouka 1 hrstka, vejce 2 ks, strouhanka 1 hrstka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, olej na smažení 3 dcl, brambory 500 g, rozpuštěné máslo 2 lžíce, horké mléko 2 dcl, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, rajčata 1 hrst, jarní cibulka 1 svazeček, olej 2 lžíce, ocet 2 lžíce, sůl 1 malá lžička, cukr 2 lžíce, pepř 1 špetka

Příprava

Děti si přály řízek, tak jsem po dlouhé době koupila telecí maso a měli jsme úžasně jemné telecí řízečky s pěkně vyšlehanou bramborovou kaší. Tohle jídlo je prostě TOP. A jelikož je sezóna rajčat, tak nesměl chybět i rajčatový salátek.

Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Poté si připravíme klasický trojobal - rozšlehaná osolená vajíčka, hladkou mouku a strouhanku. A jedeme klasicky, nejdříve do mouky, pak do vajíček, potom do strouhanky a nakonec krásně dozlatova na oleji.

Bramborovou kaši, jemnou a úžasnou, uděláme tak, že si nejdříve dáme vařit brambory nakrájené na kostičky. Když jsou do měkka, slijeme vodu a do ještě horkých brambor přidáme rozpuštěné máslo (cca 2 lžíce a nejlépe přepuštěné). Pak začneme brambory šlehat a během toho do nich pomalu vmícháváme horké mléko. Pak už jen kaši dochutíme solí a je to. Konzistence kaše je na každém z vás. Já mám ráda hladkou, nadýchanou, která se rozplývá na jazyku a v ústech.

Rajčatový salátek je velice jednoduchý. Rajčata si nakrájíme a přidáme k nim na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Pak si připravíme zálivku, na kterou budeme potřebovat dvě lžíce oleje, dvě lžíce octa, dvě lžíce cukru, lžičku soli, sůl a pepř. Zálivku dobře promícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí, a nalijeme ji na rajčata s cibulkou. Tento salátek nechte aspoň 5 minut odpočinout v ledničce, je pak chutnější.

Dobrou chuť!

2017-09-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI