Teplý čočkový salát

zpět
Teplý čočkový salát
Ingredience:
drobnozrnná zelená čočka250 gcherry rajčátka dle potřebybalkánský sýr dle chuti
citronová šťáva dle chutiolivový olej1 lžícehrubozrnná hořčice1 lžička
čerstvý koriandr dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
drobnozrnná zelená čočka 250 g, cherry rajčátka dle potřeby, balkánský sýr dle chuti, citronová šťáva dle chuti, olivový olej 1 lžíce, hrubozrnná hořčice 1 lžička, čerstvý koriandr dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když se řekne čočkový nebo fazolový salát, okamžitě se mi vybaví školní obědy. Tenkrát jsme dostávali luštěninový salát s cibulí a pamatuji si, že mi vůbec nechutnal. Každopádně jsem mu chtěla dát ještě šanci a připravila si ho podle své chuti a fantazie. Salátek je výborný v kombinaci s nějakou tučnou rybou nebo si ho můžete dát jen tak.

Čočku uvaříme dle návodu. Mezitím si v míse smícháme na kousky nakrájená cherry rajčátka s citronovou šťávou, olivovým olejem a hrubozrnnou hořčicí. Vmícháme uvařenou čočku a ochutíme solí a pepřem. Před podáváním salát posypeme balkánským sýrem a čerstvým koriandrem.

2016-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI