Tichova nádivka zpět

Ingredience:
celozrnný chleba (bez lepku)5 ksmléko200 mlkvalitní krůtí šunka300 g
mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice)350 gšpenátové listy50 gnasekané kopřivy2 hrsti
Šmakoun uzený200 gvejce4 ksbílý jogurt100 g
prášek do pečiva1 lžičkačesnek2 stroužkysůl špetka
olej1 lžícepažitka dle chuti
celozrnný chleba (bez lepku) 5 ks, mléko 200 ml, kvalitní krůtí šunka 300 g, mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice) 350 g, špenátové listy 50 g, nasekané kopřivy 2 hrsti, Šmakoun uzený 200 g, vejce 4 ks, bílý jogurt 100 g, prášek do pečiva 1 lžička, česnek 2 stroužky, sůl špetka, olej 1 lžíce, pažitka dle chuti

Příprava

Také si nedokážete představit Velikonoce bez nádivky? My ne, a proto mám pro vás recept na nádivku, kterou u nás doma máme rádi.

Troubu předehřejeme na 180°C. Chleba nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, Šmakouna zeleninovou směs, nasekaný špenát s kopřivami.

Bílky si oddělíme od žloutků. Žloutky ušleháme s jogurtem do pěny a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme prášek do pečiva a utřený česnek.

V jiné míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh a přidáme opatrně do směsi. Pekáč (cca 30 x 30 cm) vytřeme olejem, vlijeme do něj směs. Pečeme při 180°C cca 40 minut. 

Dozdobíme pažitkou.

2017-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI