Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích zpět

Ingredience:
tilápie4 filetydijonská hořčice2 lžíceprosciutto4 plátky
máslo4 lžícenasekaný estragon a tymián1 lžícečerstvě mletá mořská sůl dle chuti
pepř dle chutizelené fazolky4 hrstibrambory dle potřeby
tilápie 4 filety, dijonská hořčice 2 lžíce, prosciutto 4 plátky, máslo 4 lžíce, nasekaný estragon a tymián 1 lžíce, čerstvě mletá mořská sůl dle chuti, pepř dle chuti, zelené fazolky 4 hrsti, brambory dle potřeby

Příprava

Konečně mám pro vás zase slaný recept a rovnou na hlavní jídlo. Ne že bych snad doma nevařila normální jídla, ale často se nejedná o nic extra, co by stálo za to sdílet na blogu. Tentokrát se nejedná o můj výmysl, ale o skvělý recept z Apetitu. Minulé Vánoce jsem od muže dostala jako dárek kuchařku To nejlepší z Apetitu a musím říct, že je to velmi povedená kuchařka. Holky z Apetitu si daly záležet a vybraly do ní opravdu y nejlepší a mnohokrát vyzkoušené kousky. Vše, co jsem zatím podle této kuchařky vařila, stálo za to. A to platí i o tomto receptu, proto jsem se rozhodla ho s vámi sdílet Je to totiž ďábelsky jednoduchá kombinace chutí. Já jsem tilápii chtěla už dlouho vyzkoušet a konečně jsem se k tomu dostala. Musím říct, že je to opravdu skvělá ryba, která není předražená, je bez kostí a chuťově velmi dobrá. Kdo ji ještě neochutnal, tak doporučuji určitě vyzkoušet. U nás doma rozhodně bude častěji.

Troubu předehřejeme na 220°C. Rybí filety z obou stran opepříme a osolíme, lehce potřeme hořčicí a posypeme bylinkami. Každý filet opatrně obalíme prosciuttem. Do menšího pekáčku jednotlivé filety naskládáme a poklademe máslem. Pečeme asi 25 minut, dokud šunka není zlatavá. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě očištěné fazolky, které přelijeme máslovou šťávou z ryby. Podáváme s vařenými brambory, ale skvělé jsou třeba i pečené batáty.

2018-01-05 Hlavní chody

Poznámka

Zdroj: Kuchařka - To nejlepší z Apetitu

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI