Toad in the Hole (žába v díře) zpět

Ingredience:
grilovací klobásky300 gcibule1 ksolej2 lžíce
vejce2 kssmetana100 mlvoda100 ml
polohrubá mouka4 lžícesůl špetkapetržel hrst
dijonská hořčice2 lžičky
grilovací klobásky 300 g, cibule 1 ks, olej 2 lžíce, vejce 2 ks, smetana 100 ml, voda 100 ml, polohrubá mouka 4 lžíce, sůl špetka, petržel hrst, dijonská hořčice 2 lžičky

Příprava

Žába v díře, recept který není až zas tak velkou neznámou.

Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky. Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet.

Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku).

Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky. Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne.

Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není propečené. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI