Variace na tabouleh z quinoy zpět

Ingredience:
tříbarevná quinoa100 gpetrželka150 gcherry rajčátka150 g
salátová okurka100 gkukuřice100 gmátové lístky50 g
Zálivka:
olivový olej2 lžícebalzamikový ocet4 lžícecitronová šťáva3 - 4 lžíce
med1 lžícesůl dle chutiprolisovaný česnek1 stroužek
tříbarevná quinoa 100 g, petrželka 150 g, cherry rajčátka 150 g, salátová okurka 100 g, kukuřice 100 g, mátové lístky 50 g, olivový olej 2 lžíce, balzamikový ocet 4 lžíce, citronová šťáva 3 - 4 lžíce, med 1 lžíce, sůl dle chuti, prolisovaný česnek 1 stroužek

Příprava

Tabouleh je salát původem z Libanonu, ale připravuje se prakticky na celém Blízkém východě a s postupující globalizací vlastně po celém světě. Někdy se o něm mluví jako o salátu z bulguru a rajčat, jeho klíčovou ingrediencí jsou však petrželové listy. Zkusila jsem tedy trochu improvizovat a vznikla tato variace s quinoy.

Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Suroviny na zálivku uzavřete do sklenice a dobře protřepte. V míse smíchejte quinou s nakrájenou petrželkou, mátou a zeleninou (rajčata, okurka, kukuřice), promíchejte se zálivkou.

2016-02-10 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu lidovky.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI