Vepřové medailonky se žampiony a rajčátky gratinované balkánským sýrem a slaninou zpět

Ingredience:
vepřové medailonky600 gbalkánský sýr180 gžampiony6 - 8 ks
slanina200 gjarní cibulka dle potřebytymián dle chuti
sušený česnek dle chutiworcester dle chutisojová omáčka dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
vepřové medailonky 600 g, balkánský sýr 180 g, žampiony 6 - 8 ks, slanina 200 g, jarní cibulka dle potřeby, tymián dle chuti, sušený česnek dle chuti, worcester dle chuti, sojová omáčka dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Určitě si kladete otázku, co zase připravit k véče. Znám to, je to náročné, vymýšlet neustále pokrmy, tak aby se nevařilo "na stejné brdo". Tak tady tip ode mě pro dnešní den.

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem (ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je z pánve ji slít a dát jen na olej, aby se dobře orestovaly).

Když jsou medailonky propečené, vyjmeme je a vložíme do zapékací misky. Do výpeku na pánvi vložíme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku a tymiánu, zakápneme worcesterem, sojovou omáčkou a podlijeme vodou. 

Když jsou žampiony trochu změklé, vyjmeme je a poklademe s nimi medailonky v misce. 

Na medailonky dáme i pokrájenou jarní cibulku, na to plátek balkánského sýra a plátek slaniny. Celé zalijeme výpekem a dáme asi na 20 minut zapékat do trouby při 200°C.

2018-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI