Vepřové na paprice zpět

Ingredience:
vepřová plec600 gstřední cibule1 kssmetana 33%1 kelímek
hladká mouka1 - 2 lžícesladká mletá paprika dle chutiolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová plec 600 g, střední cibule 1 ks, smetana 33% 1 kelímek, hladká mouka 1 - 2 lžíce, sladká mletá paprika dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Této omáčce říká Vendulka "oranžová puntíkatá". Děti ji mají rádi jak s těstovinami, tak s houskovým knedlíkem. Na paprice vařím poměrně často, protože je to nenáročná omáčka nejen na přípravu, ale i použité ingredience, které většinou mám doma. Tak třeba tip pro vás, na bezva českou klasiku, která nikdy neomrzí.

Vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno na oleji zpěníme dorůžova.

Maso dáme na cibulový základ a orestujeme, aby se zatáhlo. Pak přidáme sladkou mletou papriku a promícháme (ale ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Směs podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku, omáčku zahustíme, v případě potřeby přisolíme a zjemníme smetanou (lze přidat i zakysanou smetanu). Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

2017-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI