Zapečená brokolice s quinoou, cibulkou, bramborem, pórkem s MAHÁ a grilovacím kořením zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebyvařená červená quinoa200 gmalá brokolice1 ks
bílá cibule2 ksMahá koření1,5 lžičkybaby grilovací koření RAMRAM1 lžička
pŕek40 gbrambory4 ks
České Ghíčko Bio dle potřeby, vařená červená quinoa 200 g, malá brokolice 1 ks, bílá cibule 2 ks, Mahá koření 1,5 lžičky, baby grilovací koření RAMRAM 1 lžička, pŕek 40 g, brambory 4 ks

Příprava

Nás prostě ta zapečená zelenina baví a dnes jsme si teda šmákli. Odpoledne potřebujeme pracovat na zahradě, takže nic těžkého a tudíž jsme si udělali lehký oběd. No a teď hurá ven za sluníčkem.

Brokolici uvaříme v páře a po uvaření ji vložíme do studené vody, vyjmeme a necháme okapat. Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15 minut. Na Ghí orestujeme pokrájenou bílou cibuli společně s Mahá kořením. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem a vyplníme jej tenkými plátky brambor, osolíme. Na vrstvu brambor nandáme směs, kterou jsme si připravili. Smícháme společně uvařenou quinou, brokolici, orestovanou cibulku, přidáme sůl, baby grilovací koření a pokrájený pórek, zamícháme a nandáme na brambory a uzavřeme opět vrstvou pokrájených brambor, které opět osolíme. Pečeme přiklopené v troubě přibližně 30 minut, ozdobíme bazalkou. Podáváme s nakládanými papričkami nebo okurkami.

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI