Zapečená hovězí omáčka s kořenovou zeleninou, červenou řepou, cibulí, česnekem s batátovo-bramborovým pyré zpět

Ingredience:
hovězí maso, zadní - ořech400 gČeské Ghíčko Bio dle potřebybílá cibule1 ks
jarní cibule2 ksmrkev3 ksčervená řepa1 ks
česnek1 stroužekmletý kmín dle chutihimalájská sůl dle chuti
voda dle potřeby
Pyré:
brambora1 ksbatáty2 kssůl dle chuti
České Ghíčko dle potřebymandlové mléko dle potřeby
hovězí maso, zadní - ořech 400 g, České Ghíčko Bio dle potřeby, bílá cibule 1 ks, jarní cibule 2 ks, mrkev 3 ks, červená řepa 1 ks, česnek 1 stroužek, mletý kmín dle chuti, himalájská sůl dle chuti, voda dle potřeby, brambora 1 ks, batáty 2 ks, sůl dle chuti, České Ghíčko dle potřeby, mandlové mléko dle potřeby

Příprava

Velmi jednoduchá, rychlá zapečená směs, která u nás slavila velký úspěch. I na velmi jednoduchých jídlech se dá skvěle pochutnat a nemusíte se při jejich přípravě vůbec namáhat, trouba se postará o jedinečnou chuť a vy se můžete věnovat úplně jiným činnostem.

Hovězí maso očistíme, pokrájíme na kostky, vložíme do zapékací mísy, přidáme pokrájenou bílou cibuli, jarní cibulky, mrkev, očištěnou, na malé kousky pokrájenou červenou řepu, prolisovaný česnek. Celou směs masa, zeleniny a koření zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a pokmínujeme. Na vrch přidáme kousek Ghí, přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí masa a zeleniny, přibližně 3 hodiny. Během pečení podléváme vodou a občas zamícháme.
Podáváme s kousky zeleniny, případně maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme v hladkou omáčku. 
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila krém připravený z batátů a brambor.
Brambory a batáty očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí. Když jsou batáty s bramborami měkké, rozmačkáme je, přidáme Ghí, mandlové mléko a rozmixujeme do hladkého pyré, v případě potřeby dle chuti dosolíme.

2016-07-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI