Zelenina v páře - mrkev, pórek, batát, kapusta a konopné semínko zpět

Ingredience:
mrkev100 gbatáty40 gpórek40 g
růžičková kapusta70 gloupané konopné semínko1 lžičkařepkový olej dle potřeby
mrkev 100 g, batáty 40 g, pórek 40 g, růžičková kapusta 70 g, loupané konopné semínko 1 lžička, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Syn má zeleninu v páře stále velmi rád. Když máme bezmasé dny, sázím často na zeleninku v páře, kterou doplňuji konopným semínkem, které je výživné, především díky vyváženému poměru omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dále obsahuje vitamíny E, B1, B2, minerály železo, fosfor, draslík, hořčík a vlákninu či lecitin. Nám se rovněž osvědčilo při léčbě atopického ekzému. 

Zeleninu očistíme, nakrájíme kromě růžičkové kapusty, kterou jen očistíme, zeleninu uvaříme v páře. Uvařenou mrkev, batát, pórek, kapustu společně s pár kapkami řepkového oleje rozmixujeme v hladkou kaši. Ve hmoždíři si rozmačkáme konopné semínko, kterým směs posypeme. Ozdobíme kapustou.

2016-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI