Zelné bramboráčky zpět

Ingredience:
syrové brambory320 gkysané bílé zelí250 gvysokoprocentní šunka200 g
celozrnná špaldová mouka80 gvejce4 ksčesnek2 stroužky
majoránka dle chutirůžová himalájská sůl dle chuti
syrové brambory 320 g, kysané bílé zelí 250 g, vysokoprocentní šunka 200 g, celozrnná špaldová mouka 80 g, vejce 4 ks, česnek 2 stroužky, majoránka dle chuti, růžová himalájská sůl dle chuti

Příprava

Naše dnešní večeře na přání tatínka. A udělala radost i těm našim dvěma vybíravým capartům.

Brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.

Zelí propláchneme a taktéž ho zbavíme zbytečné vody (dle potřeby můžeme zelí překrájet na menší kousky). K bramborám a zelí přidáme vejce, mouku, koření, prolisovaný česnek a šunku posekanou na kostičky. 

Vše smícháme, pokud je těsto příliš husté, naředíme ho kapkou mléka či vody. 

Na nepřilnavé pánvi tvoříme placičky, které opékáme dozlatova z každé strany.

Podáváme s pořádnou porcí čerstvé zeleniny. Kdo je mlsoun, může přidat dip ze zakysané smetany.

Poznámka: 

Pokud vynecháte šunku, máte bezmasé jídlo.

Špaldovou mouku lze také zaměnit za bezlepkovou variantu.

2018-04-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI