Žemlovka se šmakounem a rýžovou smetanou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyAlsan bio dle potřebyrohlíky7 - 8 ks
rýžová smetana200 gpřírodní Šmakoun150 gjablka5 - 6 ks
skořice dle potřebynamletý třtinový cukr dle chutivanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
mandlové mléko Provamel dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, Alsan bio dle potřeby, rohlíky 7 - 8 ks, rýžová smetana 200 g, přírodní Šmakoun 150 g, jablka 5 - 6 ks, skořice dle potřeby, namletý třtinový cukr dle chuti, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, mandlové mléko Provamel dle potřeby

Příprava

Na přání tatínka zemlbába. Otázka zněla: "Dokážeš ji připravit, kdyby chtěl ochutnat i Tomík"? No tak jo...
Kdo neochutná, neuvěří, že není žádný rozdíl v použití šmakouna a tvarohu. Žemlovku jsem neměla asi dva roky. Už si ani nevzpomenu, kdy tomu bylo naposled. Neholduji sladkým hlavním jídlům, ale tohle byla taková dobrota, že si ji ráda znovu dopřeji.

Dno zapékací mísy vymažeme Ghíčkem, rohlíky nakrájíme na kolečka, které z jedné strany namočíme do mandlového mléka a rovnoměrně rozložíme do zapékací mísy. Když máme spodek mísy vyplněný rohlíky, přidáme rozmixovanou směs šmakouna, smetany, třtinového cukru a vanilky, rovnoměrně rozetřeme, přidáme najemno nastrouhaná jablka, která jsme smíchali se skořicí a přisladili třtinovým cukrem (nemusíme, záleží na sladkosti jablíček), po té dáme opět vrstvu namočených rohlíků, opět vrstvu směsi šmakouna,smetany a vanilky, vrstvu jablek a zakončíme opět pečivem, které potřeme Alsanem bio, přiklopíme a pečeme na 200°C přibližně 45 minut, nakonec odklopíme a necháme zrůžovět.

2016-05-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI