Daniela Svobodová

Daniela Svobodová

zpět
jméno a příjmení Daniela Svobodová
povaha výživná
znamení zvěrokruhu střelec
koníčky vaření, čeština, čtení
sny a cíle vydat svoji kuchařku, která půjde na dračku
facebook

web
Daniela vaří a píše

Daniela vaří a píše

Kuchyni jsme měla ze všech místností nejradši už jako malá. V kuchyni to vonělo, v kuchyni jsem směla ochutnávat. Kuchyně měla svá tajemství – spousta lahviček se záhadným obsahem, krabičky s kořením, mosazný kafemlejnek po babičce, plechovky s čajem a holandským kakaem. To všechno mne uchvacovalo a lákalo. Když mi bylo asi pět, řekla jsem mamince, že budu taky VAŘIT. Měla pro mé touhy pochopení a věnovala mi mrkev, ať tedy něco uvařím. Má velká chvíle přišla. Mrkev jsem nakrájela na kolečka a čekala na zázrak. Mrkev jsme s velkým napětím ochutnala, a přišlo obrovské zklamání – chutnala samozřejmě úplně stejně. A i když jsem si vyprosila od maminky trochu mléka, výsledek mne neohromil. Syrová mrkev se studeným mlékem zkrátka chutná jako mrkev se studeným mlékem. Na dlouho mne pak tento počin odradil od dalších pokusů.


Kolem dvanácti let jsem se do kuchyně zase vrátila a první „recepty“ byly, jak to říct, krapet monotematické – chleba ve vajíčku, smažená vajíčka, vaječná omeleta... nicméně vystačila jsem s tím pěkných pár let. Až do té doby, než jsem se osamostatnila. Nouze naučila i Dalibora housti, a tak i já přes počáteční neúspěchy (má první bábovka by dodnes mohla být exponátem v národopisném muzeu, na stupnici tvrdosti neměla daleko k diamantu) pilovala kuchařský um. Časem jsem zjistila, že mne ze všeho nejvíc baví vařit pro ostatní. A když rodina i ostatní hosté ochotně mé výtvory ochutnávali, pak spokojeně pomlaskávali a nakonec si třeba ještě vyžádali recept, byla jsem na vrcholu blaha. Dnes už vařím dvacet let a baví mne to čím dál víc. Ráda objevuji nové suroviny (k naposledy objeveným patří třeba červená řepa, dýně, kozí sýr), zkouším nové tepelné úpravy, snažím se jídlo aranžovat tak, aby na talíři vypadalo pěkně. Vaření je pro mne neskutečný relax, uklidňuje mne a baví. Napsala bych vám toho o sobě klidně víc, ale musím se omluvit. Právě mi v míse vykynulo těsto na Moravské koláče, chápejte :)

 Chcete spolupracovat? Napište mi: https://www.pazitka.cz/kontakty/externi-redaktorka-daniela-svobodova/

Recepty kuchaře
Rané brambory s kozím sýrem a cibulovou natí

Rané brambory s kozím sýrem a cibulovou natí

Jednoduché, rychlé a levné jídlo, které si můžete připravit, když nemáte čas nebo náladu na velké vyvařování.

2.6.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Smetanová česnečka s tymiánem a krutony

Smetanová česnečka s tymiánem a krutony

Česnečka je klasika. Ale už jste ochutnali smetanovou variantu?

24.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Citronový koláč s ostružinovo-balsamicovou omáčkou

Citronový koláč s ostružinovo-balsamicovou omáčkou

Jednoduchý nepečený sušenkový korpus se šlehanou náplní ze sýra mascarpone, doplněný desetiminutovou omáčkou z lesních plodů a balsamica.

21.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňové hranolky s pečeným česnekem, rozmarýnem a česnekovým dipem

Dýňové hranolky s pečeným česnekem, rozmarýnem a česnekovým dipem

Jednoduchá, rychlá a vynikající příprava dýně. Zdravější verze hranolek, pokud tedy nebudete hranolky smažit v litrech oleje (smích).

19.10.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Pikantní čatní ze švestek a červeného vína

Pikantní čatní ze švestek a červeného vína

Čatní je výborné k sýrům, grilovaným masům nebo uzeninám.

29.9.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Jahodový řez s kokosovým krémem

Jahodový řez s kokosovým krémem

Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod s pudinkovo-jogurtovým krémem. Bez vážení - vystačíte si s hrnečkem.

18.8.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Houbový Šmakoun s pórkem, mrkví a chia semínky

Houbový Šmakoun s pórkem, mrkví a chia semínky

Zdravá a lehká večeře nebo oběd, který je připravený za 20 minut. 

17.6.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Tuňákové rizoto se šmakounem

Tuňákové rizoto se šmakounem

vaříme se šmakounem

Znovu přicházím s receptem na mého oblíbeného Šmakouna, kterého jsem doplnila tuňákem. Věřte, že tato kombinace je velmi chutná a plná bílkovin.

15.6.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Slavnostní okurková polévka s limetkovým olejem (studená)

Slavnostní okurková polévka s limetkovým olejem (studená)

vegetariánský recept

Inspirováno kuchařem Honzou z kulinárního studia Cocino Rivero, který ale polévku připravoval z výrobků Alpro.

27.5.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami

Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami

Pánev, která nadchne i dřevorubce (smích). Pokud přemýšlíte, co dobrého k obědu nebo večeři, volte zrovna můj zmíněný recept. Věřte, že si pochutnáte.

11.5.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Lilková "smaženice"

Lilková "smaženice"

To takhle dostanete v květnu chuť na smaženici... V mrazáku už houby dávno nejsou, po ruce žádný zkušený mykolog s májovkami, do houbařské sezóny sakra daleko - ale v lednici čeká už tři dny na spasení lilek. Slovo dalo slovo a začal experiment.   

6.5.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Syrovátkový chléb se sušenými rajčaty a cibulkou

Syrovátkový chléb se sušenými rajčaty a cibulkou

To mi takhle včera zbyla doma syrovátka z domácího sýru, smažená cibulka od oběda, v lednici jsem našla otevřená sušená rajčata... A už jsem špekulovala, jak tyto tři suroviny skamarádit.

30.4.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Perníkové sušenky obalené v sezamu

Perníkové sušenky obalené v sezamu

Křehoučké, voňavé, rychle hotové a ještě rychlejí snězené.

29.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Rajčata s cizrnovým salátem

Rajčata s cizrnovým salátem

vegetariánský recept

Pokud váháte, co udělat zajímavého návštěvě, tento recept je tím pravým zpestřením vaší kuchyně. Předkrm bude barevný, chutný a jistě sklidí úspěch.

27.4.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Skořicové parádění

Skořicové parádění

Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.

27.4.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Pečený domácí pudink s jablečným želé

Pečený domácí pudink s jablečným želé

Opět děkuji za inspiraci kuchaři Honzovi z kulinárního studia, doufám, že si pochutnáte, jako já.

27.4.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými brambory

Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými brambory

Jaro je tu s plnou parádou, a tak by byla škoda trávit v kuchyni celé hodiny. Proto jsem pro vás vymyslela rychlodobrotu, která se peče skoro sama.A navíc si vystačíte s jedním kouskem nádobí.

20.4.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Karamelové mlsání

Karamelové mlsání

Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.

13.4.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem

Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem

vaříme se šmakounem

O panu Šmakounovi se už ví, že je nerad sám, a proto se rád seznamuje. Tuhle se rozhodl, že udělá jarní párty a pozval k sobě další kámoše. Nakonec přišli všichni - pan Špenát se svou kuskusovou družkou, rýžový papír s sebou vzal sušené rajčátko a to zas zavolalo sousedku kukuřici. Nakonec z toho byla pořádná divočina - všichni totiž skončili pěkně pohromadě v jednom "spacáku" 

24.3.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

vaříme se šmakounem

Už jste chutnali houbového Šmakouna? Musím s čistým svědomím říct, že v rizotu byl vynikající a těším se, co vymyslím zase příště.

24.3.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu

Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu

Když nevíte, co byste upekli návštěvě, doporučuji zkusit tyto tyčinky, které si bezesporu rychle zamilujete. Domácí zobání musí ocenit snad každý, nebo?

16.3.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Kokosová "zebra" bez mléka

Kokosová "zebra" bez mléka

Moučníky milujeme všichni, však tento musíte vyzkoušet. Je vláčný, chutný a ještě dobře vypadá. Milovníci kokosu si přijdou určitě na své.

11.3.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Bylinkový uzený tvaroh

Bylinkový uzený tvaroh

vegetariánský recept

Pomazánka, na kterou se určitě vyplatí počkat než se pěkně odleží a chutě se spojí. Kombinace uzeného tvarohu, mascarpone a kopru, vás uchvátí. To mi věřte!

2.3.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Mexické plátky s krémem z grilované papriky

Mexické plátky s krémem z grilované papriky

vaříme se šmakounem

Už víte, že Šmakoun a ALPRO spolu strávili báječný víkend? Opět řádili v kuchyni, a tak tu pro vás mám další recept.

2.3.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Slaný koláč s brokolicí a Šmakounem

Slaný koláč s brokolicí a Šmakounem

vaříme se šmakounem

A už je to tu - narodilo se miminko. Tatínek: Šmakoun, maminka: ALPRO sojová smetana.

27.2.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Zase jsme u přednosti domácího pečiva, kterou je bez pochyby vynikající chuť a přehled o tom, co obsahují. Tento recept určitě doporučuji všem, kteří si chtějí pochutnat třeba u snídaně.

27.2.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Tortilla s uzeným Šmakounem, špenátem a sušenými rajčaty

Tortilla s uzeným Šmakounem, špenátem a sušenými rajčaty

vaříme se šmakounem

Znáte šmakouna? Máte rádi tortilly? Tak to jste u toho správného receptu.

24.2.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem

Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem

Domácí paštika už není hitem. Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.

11.2.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Mexický šmakoun na způsob tataráku

Mexický šmakoun na způsob tataráku

vegetariánský recept

Zkuste si tatarák trošku jinak. Nejen, že se nemusíte trápit nadměrným počtem kalorií, ale pochutnáte si na stoprocentní bílkovině. Křupavý toast umocní tenhle vynikající předkrm.

11.2.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a "Štíhlými nudlemi"

Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a "Štíhlými nudlemi"

vaříme se šmakounem

Je tu další zdravější recept, který ocení každá hospodyňka při redukci váhy. Nejen, že uděláte něco pro sebe, ale ještě to výborně chutná.

27.1.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Bulgur se Šmakounem a zeleninou

Bulgur se Šmakounem a zeleninou

vaříme se šmakounem

Vařit se šmakounem je opravdu zábava. Že nelze vykouzlit v kuchyni různé a zajímavé chutě? Tak to se tedy mýlíte.

14.1.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Povánoční zemlebába

Povánoční zemlebába

Babiček má naše rodina více, než je celostátní průměr, a tomu odpovídá i počet jimi upečených a darovaných vánoček. Protože letošní Vánoce byly co do vánoček obzvlášť hojné, nezbylo než ty, které jsme nestihli sníst, nějak využít. A tak vznikla vánočková zemlebába.

9.1.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Ananas na sněhových pusinkách

Ananas na sněhových pusinkách

Zbyly vám po Vánocích sněhové pusinky a nevíte, co s nimi? Připravte si chutný domácí pohár.

6.1.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Štíhlé nudle se zeleninou, smetanou a houbovým kořením

Štíhlé nudle se zeleninou, smetanou a houbovým kořením

vaříme se šmakounem

Šmakouna jde připravit na tisíce různých způsobů. Od polévek a předkrmů po hlavní jídla, od salátů či pomazánek  po sladké deserty. Vybrali jsme pro vás zajímavé ukázky, abychom vás inspirovali.

5.1.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Bramborový salát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou

Bramborový salát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou

Umíte si představit Vánoce bez bramborového salátu? Zde je tip na jinou variaci na bramborový salát, tentokrát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou. 

18.12.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Křupavé dalamánky

Křupavé dalamánky

Krásné, lahodné a křupavé dalamánky...jakou odměnu si může kuchařka víc přát? Těsto je řidčí, ale dalamánky jsou díky tomu krásně nadýchané. Když si pomoučíte ruce i vál a budete dalamánky jen tak lehce povalovat v mouce, určitě se podaří.

22.10.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem

Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem

Tento barevný předkrm nejlépe chutná řádně vychlazený a doplněný opečenou houstičkou....

15.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Cuketovo-pórkové lívanečky

Cuketovo-pórkové lívanečky

Tyto zeleninové lívanečky mohou "masožrouti" doplnit libovolnou uzeninou dle chuti. Fantazii se meze nekladou. Pokud budete chtít přidat sýr, můžete. Nebojme se v kuchyni experimentovat.

13.10.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Balkánské koule s ajvarem

Balkánské koule s ajvarem

Tuhle mi zbyl v lednici ajvar a mleté maso, a jak vařím intuitivně, napadlo mě ty suroviny smíchat. A protože ajvar pochází z východu, hodil se mi k němu i ten balkánský sýr. Musím říct, že jsme si pochutnali.

6.10.2014 Doba přípravy: 45 min více info
(Ne)obyčejné brambůrky

(Ne)obyčejné brambůrky

K tomuto receptu se vážou vzpomínky na mé dětsví, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali.

6.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Houby v kapse

Houby v kapse

vegetariánský recept

Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.

2.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Limetkové krémové řezy

Limetkové krémové řezy

Honí tě mlsná? Vyzkoušej si dobrůtku s lehounkým piškotem a svěžím limetkovým krémem.

30.9.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Líčka pečená na dezertním víně

Líčka pečená na dezertním víně

Znáte hovězí líčka? Z tohoto masa s krátkými vlákny si dnes uvaříme delikatesu okořeněnou dezertním vínem.

29.9.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Babiččiny úžasné koláče

Babiččiny úžasné koláče

Jako od babičky, co vám budu vyprávět. Je tu první z receptů, které mi babička Růženka předala. A je naprosto bezkonkurenční. No vážně :)

26.9.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Schované žampiony

Schované žampiony

Jestli narazíte v lese na hříbky, klidně je použijte místo žampionů....

26.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Dvousýrový bramborový koláč

Dvousýrový bramborový koláč

Teplé slané koláče, jsou v dnešní době velice oblíbené. Můžete si tedy jeden připravit i Vy doma.

23.9.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Kačeří dýňový krém

Kačeří dýňový krém

Při návštěvě Disneylandu odchytíme 4 nebohé Kačery Donaldy. Je dobré je aspoň omráčit - zpravidla se brání a krků se odmítjí dobrovolně vzdát. Když je po všem, krky (to je to místo, kde se nosí šála) vhodíme do vařící vody spolu se zeleninou a kořením a vaříme, dokud nezměknu (cca hodinku). 

11.9.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Medouškova bábovka se švestkami

Medouškova bábovka se švestkami

Urodily se vám švestky a už nevíte co s nimi? Zkuste tuto bábovku.

5.9.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí

Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí

Podáváme k čerstvým sýrům (Feta, kozí, hermelín...), grilovaným sýrům, steakům, uzeninám, apod.

3.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Řecko-italský ring (slaný koláč)

Řecko-italský ring (slaný koláč)

vegetariánský recept

Koláč je dobrý teplý (jen tak samotný nebo se zeleninovým salátem), i studený jako večeře nebo pohoštění k vínu a pivu.

3.9.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřové medailonky s omáčkou z červeného vína

Vepřové medailonky s omáčkou z červeného vína

Výborná omáčka z červeného vína a rybízové marmelády, která se skvěle hodí k vepřovému masu.

3.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Strašidelní piškoťáci pro malé i velké děti

Strašidelní piškoťáci pro malé i velké děti

Přemýšlíte co upéct svým dětem a udělat jim nejen chutnou dobrotu, ale i radost?!

22.8.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

Grilovaná řepa je dobrá sama o sobě. Když ji ale předem obalíte v dobré slanince a na závěr pokapete sladkokyselým dresinkem z medu a francouzské hořčice, povznesete se až k vrcholu samotné Eiffelovky!

22.8.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Koláč se zeleninou a sýrem

Koláč se zeleninou a sýrem

Slané koláče jsou zkrátka fajn. K obědu, večeři, ale i pro návštěvu k vínku či pivu.

15.8.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí skoropribináček

Domácí skoropribináček

Jednodušší už to být nemůže, tak pojďte na mlsanou :-)

6.8.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Vinné listy s pestrou nádivkou

Vinné listy s pestrou nádivkou

Pokud cestujete po Řecku nebo Turecku, určitě vinné listy znáte. A pokud ne, vyzkoušejte si je podle mého receptu.

5.8.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Pětiminutová pomazánka z pěti surovin

Pětiminutová pomazánka z pěti surovin

vegetariánský recept

Hledáte recept na rychlou a osvěžující pomazánku? Zkuste tuhle.

5.8.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Švestkový koláč se skořicovo-kokosovou drobenkou

Švestkový koláč se skořicovo-kokosovou drobenkou

Švestky právě dozrávají, tak to nepropásněte! Geniální koláč, na který nepotřebujete váhu, je připravený za deset minut ;-)

4.8.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Rychlé meruňkové knedlíky bez kynutí

Rychlé meruňkové knedlíky bez kynutí

Ani moje babička nechtěla stát dvě hodiny u plotny, když bylo tak krásně, jako třeba dneska. Ale poradila si.

4.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Letní bramborový salát s červenou řepou a jablky

Letní bramborový salát s červenou řepou a jablky

Jestli máte rádi červenou řepu a obejdete se bez masa, bude vám chutnat.

4.8.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Mražená čokoládová pěna

Mražená čokoládová pěna

Čokoholky, čokoholici, zbystřete!!! Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku je pro vás to pravé ořechové, tedy čokoládové. Hotovo za patnáct minut a pak už jen muka, než směs v mrazáku získá tu správnou konzistenci ;-)

4.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Caprese dolce - sladké caprese

Caprese dolce - sladké caprese

Dezert, který je ideální do letních dní.

16.6.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Koláč se zelím a slaninkou/uzeným tofu

Koláč se zelím a slaninkou/uzeným tofu

Těsto je univerzální, krásně se s ním pracuje a můžeme je použít na jakékoli další koláče, slané i sladké i pro malé slané košíčky s libovolnou náplní. Pokud chceme, použijeme listové těsto, ale tohle je lepší, fakt.

6.6.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Grilovaná skládanka s červenou čočkou

Grilovaná skládanka s červenou čočkou

vegetariánský recept

A jak to celé vzniklo? Zbyla nějaká zeleninka z víkendové grilovačky a takhle to dopadlo.

6.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Smetanová polévka s uzenou paprikou

Smetanová polévka s uzenou paprikou

Kdo má rád vůni a chuť uzené papriky, určitě si pochutná na této polévce.

5.6.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Smažené patronky z bramborové kaše

Smažené patronky z bramborové kaše

Smažené patronky podáváme ke smetanovým polévkám. Skvěle se však hodí také k jídlům, ke kterým se podávají krokety.

17.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem

Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem

Lasagne můžete upéct na tisíc způsobů, třeba vám budou chutnat zrovna tyto.

17.12.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou

Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou

Pokud nemusíte hořčici, použijte třeba kari koření. Celerovou bulvu lze nahradit řapíkatým celerem.

17.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Peříčkové houstičky - kaiserky

Peříčkové houstičky - kaiserky

Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Pak chutnají jako čerstvě upečené.

16.12.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Špekové kapsičky s řeckým jogurtem

Špekové kapsičky s řeckým jogurtem

Podáváme jako chuťovku k vínu, ale i jako večeři se zeleninovým salátem.

16.12.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Fazolová fajrovačka s červenou řepou

Fazolová fajrovačka s červenou řepou

Výborná je se lžící zakysané smetany....

16.12.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy

Máte doma přebytek dýně a nevíte co s ní? Vyzkoušejte tento recept na skvělý vláčný moučník se sušeným ovocem a ořechy.

14.10.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Skořicový pivní závin za hlávkovým zelím

Skořicový pivní závin za hlávkovým zelím

Vyzkoušejte recept na závin s neobvyklými kombinacemi. Jedná se o kombinaci piva a zelí a přitom se jedná o sladkou chuť.

14.10.2013 Doba přípravy: 90 min více info
Oříšková krupicová halva

Oříšková krupicová halva

Vyzkoušejte recept na skvělý krupicový dezert. Nejlépe chutná, když je pořádně vychlazený.

14.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Karamelo-kávové kostky

Karamelo-kávové kostky

Máte rádi kávu a karamel? Vyzkoušejte tento recept a upečte si skvělý moučník, který si skvěle vychutnáte k čemu jinému než ke kávě.

14.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Srnčí kousky na pomerančích

Srnčí kousky na pomerančích

Podáváme s pečenými bramborami, rýží nebo i hranolkami.

14.10.2013 Doba přípravy: 90 min více info
Toad in the Hole (žába v díře)

Toad in the Hole (žába v díře)

Žába v díře, recept který není až zas tak velkou neznámou.

14.10.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem

Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem

Zdravá pohanka nesmí ve vaši kuchyni rozhodně chybět.

14.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Mléčné brambory s parmazánovými chipsy

Mléčné brambory s parmazánovými chipsy

Máte rádi brambory a už jste vyčerpaly všechny nápady, jak je připravit? Vyzkoušejte tento recept.

14.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
zpět na home stranu
Články
Vaří pro Vás bronzová finalistka celostátní soutěže iReceptáře a Zahrady Čech

Vaří pro Vás bronzová finalistka celostátní soutěže iReceptáře a Zahrady Čech

Daniela vaří opravdu ráda. V létě se přihlásila do "Velké sýrové soutěže", kterou spolu s iReceptářem vyhlásilo litoměřické výstaviště. 

16.9.2014 více info
Kaštany

Kaštany

Tradice na vánočním stole....

16.12.2013 více info
Kouzelné brambory

Kouzelné brambory

Otravy z bramborových hlíz se nebojte....

28.10.2013 více info
Barevné podzimní vábení

Barevné podzimní vábení

Dýně...téma podzimu...

14.10.2013 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI