Bezinkový burčák zpět

Ingredience:
voda5 lkrupicový cukr550 gbio citrony (kůra + šťáva)5 ks
bílý vinný ocet2 lžícebezové květy25 ksvinné kvasinky1 lžička
voda 5 l, krupicový cukr 550 g, bio citrony (kůra + šťáva) 5 ks, bílý vinný ocet 2 lžíce, bezové květy 25 ks, vinné kvasinky 1 lžička

Příprava

Bezinkový burčák děláme každé jaro. Je to taková perlivá bezinková limča, není tolik sladká a zatím chutnala všem, kdo ji ochutnali. Burčák je nejlepší hodně vychlazený, můžete přidat i led nebo plátek citronu.  
Po přelití do lahví víčko úplně nedotahujte jako u pravého burčáku.

Do hrnce nalijte 5 litrů vody a přiveďte k varu, přisypte cukr a počkejte, až se úplně rozpustí. Vypněte plamen a nechte asi 10 minut chladnout (jde o to, aby voda nebyla úplně vařící, jenom horká).
Mezitím z citrónů oloupejte kůru, pak je přepulte a vymačkejte z nich všechnu šťávu.
Do vody v hrnci postupně přidávejte: citrónovou šťávu, kůru, vinný ocet a bezové květy.
Hrnec přikryjte útěrkou a nechte stát při pokojové teplotě 2 dny.
Po dvou dnech do hrnce přisypte lžičku vinných kvasinek, promíchejte, opět přikryjte a nechte stát další 4 dny.
Po 4 dnech můžete z hrnce vybrat kůru a bezové květy a tekutinu přeceďte přes plátýnko nebo gázu do čistých PET lahví.

NA ZDRAVÍ!!!
2015-06-02 Nápoje

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI