Bezinkový světlý sirup zpět

Ingredience:
květy Bezinky (čím více, tím lépe)20 - 30 ksvoda2,5 lcitrony (na kolečka)3 ks
kyselina citronová50 gcukr2,5 kg
květy Bezinky (čím více, tím lépe) 20 - 30 ks, voda 2,5 l, citrony (na kolečka) 3 ks, kyselina citronová 50 g, cukr 2,5 kg

Příprava

Lidové přísloví praví: "Před heřmánkem smekni a před bezem klekni". Bez černý neboli bezinky, mají široké využití v léčitelství, farmacii i potravinářství. Bezinkový sirup je velmi voňavý a šťávu z něj milují nejen děti, ale i dospělí.

Bezinkové květy s citronem nakrájeným na kolečka natlačíme do 5ti litrové láhve a přelijeme 2l vody smíchané s kyselinou citronovou. Láhev uzavřeme alobalem a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den šťávu procedíme přes plátno do hrnce, přidáme 0,5l vody a 2,5kg cukru a vaříme cca 1 hodinu. Ještě horký sirup nalijeme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladu a temnu. Z tohoto množství uvaříte cca 3,5 litru sirupu.

2017-06-13 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI