Ledový jablečný čaj s majoránkou pro děti od 6 měsíců zpět

Ingredience:
voda750 mljablko (nebo jablečný mošt místo vody a jablka)1 ksmajoránka10 snítek
rýžový sirup nebo med2 lžíce
voda 750 ml, jablko (nebo jablečný mošt místo vody a jablka) 1 ks, majoránka 10 snítek, rýžový sirup nebo med 2 lžíce

Příprava

Letní osvěžení, které vám ale přijde stejně dobře k duhu i v teplé verzi ve chvílích, kdy se rozhodnete přírodními metodami bojovat s nachlazením a kašlem.

Jablka nakrájejte na tenké plátky a dejte do hrnce nebo džbánu. Přidejte vodu, snítky majoránky, svařte k bodu varu a odstavte. Jestliže máte málo sladká jablka, v této chvíli můžete čaj ještě i dosladit medem či sirupem. Pokud budete chtít chuť ještě intenzivnější, použijte místo jablka a vody rovnou jablečný mošt a stejným způsobem společně s bylinkami ohřejte. Nenechejte nejdříve vychladnout na lince a poté uložte do lednice. Vychlazený čaj pak podávejte.

Pokud budete čaj podávat při nemoci, můžete sílu bylinek podpořit ještě i majoránkou sušenou, dobře se hodí také plátky cibule, která pomáhá s vykašláváním. Vyluhovaný čaj před podáváním nemocnému naopak ohřejte.

Dětská specifika:

  • Na základních surovinách, tedy jablku a majoránce, nevidím nic nevhodného ani pro nejmenší děti
  • Bylinku takto jako léčivo použít lze i u nejmenších.
  • Při doslazování medem pozor na obsah botulotoxinu, který v něm často bývá. Jeho použití pro děti mladší jednoho roku může být v tomto směru nebezpečné, zvláště jsou-li oslabeny nemocí. Malým dětem stačí přirozená sladkost jablek, nemají zhýčkané chutě, proto nepotřebují doslazování.
2017-05-10 Nápoje

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI