Levandulový sirup zpět

Ingredience:
čerstvé květy levandule60 gvoda1 lcitron v bio kvalitě1 ks
cukr krupice800 gkyselina citronová20 gGrand Marnier1 lžíce
čerstvé květy levandule 60 g, voda 1 l, citron v bio kvalitě 1 ks, cukr krupice 800 g, kyselina citronová 20 g, Grand Marnier 1 lžíce

Příprava

Neskutečná vůně, jednoduchá a rychlá příprava, to vše je levandulový sirup. Levandule právě krásně kvete, a proto ani vy neváhejte a vyrobte si z ní domácí sirup. Nejen, že tím překvapíte návštěvu, ale v dárkovém balení ho můžete věnovat i jako dárek.

1. Do hrnce si dáme vodu, levandulové květy a na plátky nakrájený citrón. Směs přivedeme k varu a cca 5 minut provaříme. Poté necháme v hrnci vychladnout a 24 hodin louhovat.

2. Druhý den sirup přes jemné plátýnko přecedíme a dáme do hrnce. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citrónovou. Sirup zahříváme na nízký stupeň do úplného rozpuštění cukru. Nakonec přidáme na zintenzivnění chuti lžíci Grand Marnier.

2017-07-20 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI