Svařený cider zpět

Ingredience:
cider (Prager 12)1,5 lCalvados10 lžicjablečný mošt400 ml
tmavý třtinový cukr75 gpomeranč - kůra z něj1 kshřebíček4 ks
skořice2 svitkynové koření10 kuliček
cider (Prager 12) 1,5 l, Calvados 10 lžic, jablečný mošt 400 ml, tmavý třtinový cukr 75 g, pomeranč - kůra z něj 1 ks, hřebíček 4 ks, skořice 2 svitky, nové koření 10 kuliček

Příprava

Na svařený cider naleznete asi milion receptů, vyzkoušela jsem jich asi dvacet a tohle je jasný vítěz mých testů. Vyzkoušela jsem cider jen svařený s kořením, cider dle Jamieho Olivera, kdy se sváří s čerstvou mandarinkovou šťávou. Ale cider s calvadosem, pomerančovou kůrou a kořením je pro mě ten nej.

Jablečný mošt a cider svaříme s kořením, kůrou z pomeranče a cukrem, odstavíme z ohně a přimícháme calvados.

Dobrou chuť!

2017-11-13 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI