Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksjablečný nebo bílý vinný ocet1 lžičkadijonská hořčice1 lžička
rostlinný olej1 lžícecukr špetkasůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Omáčka aioli:
medvědí česnek pár listů
zralé avokádo 1 ks, jablečný nebo bílý vinný ocet 1 lžička, dijonská hořčice 1 lžička, rostlinný olej 1 lžíce, cukr špetka, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, medvědí česnek pár listů

Příprava

Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.
Recept vznikl ve spolupráci se společností Bzenecký ocet, která kromě klasického kvasného octa vyrábí také octy ovocné. Určitě je vyzkoušejte, jsou skvělé.

Příprava majonéz vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.

2018-04-13 Ostatní

Poznámka

Místo octa můžete také použít citronovou šťávu.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI