Ingredience: | |||||
zralé avokádo | 1 ks | jablečný nebo bílý vinný ocet | 1 lžička | dijonská hořčice | 1 lžička |
rostlinný olej | 1 lžíce | cukr | špetka | sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti | ||||
Omáčka aioli: | |||||
medvědí česnek | pár listů |
Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.
Recept vznikl ve spolupráci se společností Bzenecký ocet, která kromě klasického kvasného octa vyrábí také octy ovocné. Určitě je vyzkoušejte, jsou skvělé.
Příprava majonéz vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.
Místo octa můžete také použít citronovou šťávu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI