Broskvový džem zpět

Ingredience:
zralé broskve1 kgželírovací cukr0,5 kgGrand Marnier1/2 dcl
vanilkový lusk1 ks
zralé broskve 1 kg, želírovací cukr 0,5 kg, Grand Marnier 1/2 dcl, vanilkový lusk 1 ks

Příprava

V období dozrávání broskví již několikátý rok s mamkou připravujeme vynikající broskvový džem. Spolu s nevařeným džemem z černého rybízu je v naší rodině nejoblíbenější.

1. Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na malé kousky.

2. Džem připravíme přesně podle návodu na želírovacím cukru. Nám se osvědčil želírovací cukr Korunní 2:1.

3. Do horkého základu přidám zrníčka vanilky z jednoho lusku a Grand Marnier. Dobře vše promícháme a horké plníme do vymytých a nahřátých sklenic. Sklenice uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

2017-08-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI