Domácí nutella zpět

Ingredience:
lískové oříšky175 gkokosový olej3 lžičkyvypeckované datle80 g
kakao40 gdatlový sirup (javorový)2 lžícevanilkový extrakt pár kapek
Grand Marnier1 lžícevoda50 - 70 ml
lískové oříšky 175 g, kokosový olej 3 lžičky, vypeckované datle 80 g, kakao 40 g, datlový sirup (javorový) 2 lžíce, vanilkový extrakt pár kapek, Grand Marnier 1 lžíce, voda 50 - 70 ml

Příprava

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

1. Lískové oříšky dáme na plech a 15 - 20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.

2. Oříšky necháme vychladnout, a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme. 

3. Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.

4. Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.

5. uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

2017-02-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI