Domácí semínkový chleba s chia zpět

Ingredience:
tapioková mouka1 hrnekmletá zlatá lněná semínka1 hrnekmletá slunečnicová semínka1/2 hrnku
dýňová semínka1/2 hrnkuchia semínka1/3 hrnkukypřící prášek1/2 sáčku
sůl1 lžičkaextra panenský olivový olej1/3 hrnkuvlažná voda1/3 hrnku
menší vejce5 ks
tapioková mouka 1 hrnek, mletá zlatá lněná semínka 1 hrnek, mletá slunečnicová semínka 1/2 hrnku, dýňová semínka 1/2 hrnku, chia semínka 1/3 hrnku, kypřící prášek 1/2 sáčku, sůl 1 lžička, extra panenský olivový olej 1/3 hrnku, vlažná voda 1/3 hrnku, menší vejce 5 ks

Příprava

Snad asi nikdy jsem vám nenapsala hrnkový recept, ale když jsem hledala na internetu inspiraci na bezlepkový chleba, nejvíc mě oslovil recept od Janči z blogu Cukrfree. A zároveň mi přišlo používat hrnek jako odměrku velmi praktické. Pravda, že i moje mamka má v kuchařce spoustu receptů, kde se k odměření používají hrnečky a aspoň nemusím umývat váhu, že jo.

1. Jako první jsem si dala do mixéru zlatá lněná semínka, která jsem rozmixovala "na mouku".

2. Poté jsem méně rozmixovala slunečnicová a dýňová semínka, tak aby zůstala na větší kousky.

3. Poté jsem smíchala všechna semínka i spolu s chia semínky a tapiokovou moukou, solí a kypřícím práškem dohromady.

4. Do menší misky jsem rozklepla vajíčka a ta jsem vidličkou lehce našlehala (asi tak, jako když si děláte míchaná vejce). A poté jsem je přidala do velké mísy ke všem suchým ingrediencím.

5. Směs promíchejte a přidejte vodu a olivový olej. Opět důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily. 

6. Chleba jsem pekla v toastové formě vyložené pečícím papírem 60 minut na 160°C. Klasicky jako bábovku jsem zkusila, zda těsto nelepí pomocí špejle. Poté jsem troubu vypnula a nechala cca 10 minut dojít. 

Musím říct, že jsme se s L. shodli, že nám to chuťově připomíná makovec. Jednoduše klasickou makovou buchtu od mamky. Pravděpodobně těmi chia semínky. Chlebík jsem dojedla pět dní po upečení a byl stále dobrý.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-10-17 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI