Indické placky čapátí zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gvlažná voda200 - 250 mlsůl1 lžička
olivový olej2 lžíce
hladká mouka 500 g, vlažná voda 200 - 250 ml, sůl 1 lžička, olivový olej 2 lžíce

Příprava

Na přípravu jednoduché placky se hodí hlavně jako příloh k indickým jídlům, dobré jsou i ke guacamole a nakonec není vůbec špatné je naplnit zeleninou, šunkou se sýrem, srolovat a vzít si je na svačinu.

V míse smíchejte mouku se solí, přidejte olej a začněte přilívat vodu. Pro začátek jen 200 ml, ale pokud to bude potřeba, použijte celých 250 ml. Záleží na mouce. Uhněťte tužší těsto. 

Těsto rozdělte na 8 kousků. Z každého udělejte kuličku a rozválejte ji na tenkou placku. 

Pečte na suché pánvi. Placky otáčejte ve chvíli, kdy se hodně nafouknou a ještě opečte z druhé strany. 

Placky je nejlepší dělat čerstvé. Můžete je uchovat do druhého dne, ale nejlépe v sáčku, volně rychle tvrdnou.

2018-05-11 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI