Karamelizovaná řepa s cibulí zpět

Ingredience:
uvařená červená řepa (velikost pomeranče)4 ksvelká cibule4 kstřtinový cukr5 lžic
ocet balsamico4 lžícetymián3 větší snítkysůl dle chuti
pepř dle chutichilli dle chuti
uvařená červená řepa (velikost pomeranče) 4 ks, velká cibule 4 ks, třtinový cukr 5 lžic, ocet balsamico 4 lžíce, tymián 3 větší snítky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, chilli dle chuti

Příprava

Já mám strašně ráda karamelizovanou cibuli. Třeba do burgerů, k masu, sýrům apod. A taky miluju řepu. Máte to stejně? Tak určitě vyzkoušejte tenhle recept a směs můžete v klidu i sterilovat.

Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasype ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí. Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.

2017-10-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI