Majonéza a tatarka z vařených vajec zpět

Ingredience:
vejce natvrdo2 ksmléko50 mldijonská nebo plnotučná hořčice1 lžička
ocet (jablečný, bílý vinný nebo kvasný)1 lžičkasůl dle chutipepř dle chuti
cukr špetkaolejmax 1 lžíce
+ na tatarku:
sladkokyselá okurka1 ksmenší cibule1/2 ks
vejce natvrdo 2 ks, mléko 50 ml, dijonská nebo plnotučná hořčice 1 lžička, ocet (jablečný, bílý vinný nebo kvasný) 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cukr špetka, olej max 1 lžíce, sladkokyselá okurka 1 ks, menší cibule 1/2 ks

Příprava

Tak spěchám s receptem, dokud máte ještě vykoledovaná vejce. Ale určitě pro ty, kteří na domácí majonézu nebo tatarku nechtějí používat syrová vejce, se recept bude hodit i jindy během roku. Určitě ji zkuste, je hned hotová a velice jednoduchá.

Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu. 

Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku. Promíchejte. 

Skladujte v lednici.

2018-04-06 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI